Zdravljenje ambliopije (lazy eye) pri otrocih. (Svn)

Ambliopija (lazy eye) - zmanjšanje namenom, funkcionalne motnje, ki izhajajo iz vidnega analizatorja je slabo prilagodljivo sindrom in je slaba prognostični znak za izobraževanje, slabša kakovost življenja. To se pojavlja predvsem pri otrocih v razvoju vizualnega sistema, ki jo pogosto spremlja strabizma hipermetropija in astigmatizem. Ko je manj pogosta kratkovidnost slabovidnost. Pogosti primeri slabovidnosti, če pravočasno ne deluje prirojene sive mrene. Ko fuzzy slika na mrežnici se pojavi kršitev binokularnega interakcije z naknadno blokade vizualni signal iz oči Slabovidna. Aktivne Rezultati zavorni signal v zmanjšanje vidnega polja, ki jih je mogoče obnoviti (E.S. Avetisov, 1968). 
Načela obstoječih metod zdravljenja slabovidnosti, katerega cilj je izboljšanje vida je odpraviti konkurenčne učinke svinca oči, kakor tudi spodbuditi funkcijo foveolar polje amblyopic oči.
Zdravljenje slabovidnosti je najbolj učinkovita v zgodnjih fazah. Predlagali smo metodo za zdravljenje slabovidnosti (patentne RB №6671) metodo strukturiranih tsvetoimpulsnoy makulostimulyatsii (quantum oftalmoterapii) s pomočjo izboljšane naprave Amblyostimulator «Aist-01LK» (patent RB №6409). Metoda se lahko uporablja v mirovanju, ambulantno in doma, ki zmanjšuje izgubo časa, materialnih stroškov in omogoča zdravljenje za pacienta v običajnih pogojih, povečanje njihove frekvence na 2 -. 3-krat dnevno 
Amblyostimulator «Aist-01LK» aparat za zdravljenje slabovidnosti v domu. 
Terapevtski učinek temelji na stimulaciji amblyopic oči nizkoenergijskih (kvantne) svetlo rdeče-oranžno in zelenem delu spektra v obliki impulzov določene svetlosti, trajanja, pogostosti in obratovalni cikel. 
Uporaba naprave je najbolj učinkovita pri otrocih. Zdravljenje se lahko izvajajo doma. Učinek (znatnega povečanja mnenju) se pojavi po 1-2 mesecih od začetka uporabe pri 95,3% bolnikov. 
Naprava je enostavna za uporabo in varno. Ne zajema laserske vire. Powered by dve AAA bateriji (LR03). Kontraindicirana za rakom in epilepsijo. 
 Amblyostimulator «Aist-01LK»
KI JIH 190841296.002-2012, s strani Ministrstva za zdravje Republike Belorusije (število potrdilo o registraciji IM-7,98967), odobrenega na tržišču na voljo iz raziskav in proizvodnje podjetja "Stimed" beloruskega Društva invalidov "rehabilitacijo". 
 
 debelo Telefon 8 (017) -290-29-49;  www.stimed.net, email:  stimed@tut.by , info@stimed.net 
 
Indikacije: različne vrste slabovidnosti: lomni, anisometropic, strabismic, iz nejasna; Kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem, glavkom, degenerativne poškodbe mrežnice in vidnega živca, računalniško sindrom, sindrom kronične utrujenosti in sezonsko depresijo. 
seznam potrebne medicinske opreme: Amblyostimulator «Aist-01LK».
Opis tehnologije metodi:
Predlagana metoda zdravljenja slabovidnosti združuje tradicionalne in nove tehnike. Istočasno je tok svetlobe strukturiran v obliki prostorske letvic tipa mozaik s spreminjajočimi rdeči - oranžna - vijolične - zelenih tonov in odtenkov. Makulostimulyatsiya izvede z uporabo Amblyostimulator «Aist-01LK». Pogoj je zračna zapora ves čas zdravljenja. Pacient sedi na stolu, v primernem položaju. Rabljeni lastni ambliostimulyator da senčilo objektiva - prisesek tesno prilega oko. Trajanje stimulacije 10-15 minut. Po 10-15 minut po osvetljeni na ozadju vzpona funkcionalna dejavnost fotoreceptorje mrežnice amblyopic očesnih uresničevanju načine in vizualne centrov možganske skorje, so bolnikom ponudili različne vaje, ki zahtevajo večje vizualno obremenitev. Odvisno od starosti, intelekt, ki je na voljo v času vidne ostrine, da se lahko prebere, risanje, barvanje slike, mozaike ali računalniških iger. Prednost je treba dati risanje svinčniki in svetle barve, obiranje mozaike, gradnjo najsvetlejših delov, video, računalniške igre z upravljanjem s pomočjo dzhoystka itd Velikost testa -. Predmeti, mozaiki, morajo o podrobnostih gradnje v skladu s trenutno razpoložljive ostrino vida, s težnjo po zmanjšanju teh dimenzij kot njegovo povečanje 
 Pred zdravljenje slabovidnosti, za popolno razumevanje funkcionalnega stanja telesa, opravi popoln pregled vseh delov očesa. Nadzor se izvaja v zaporedju, ki temelji na načelu anatomsko lokacijo posameznih delov očesa. 
 algoritem oftalmološki pregled obeh očeh bolnikov z slabovidnosti: 
 
1. preverjanje ostrine vida brez korekcije in s korekcijo, polno korekcijo ametropia (refrakcijska napaka);
2. refraktometer skiascopy;
3. Oftalmometres;
4. opredelitev mere;
5. opredelitve nastanitev rezerve;
6. Določitev narave vida;
7. Biomicroscopy;
8. neposrednih in posrednih oftalmoskopom;
9. Biometrija;
10. pričevanje A / B skeniranja;
11. inšpekcijski pediater, nevrolog.
 
Da bi povečali rezultate zdravljenje slabovidnosti zahteva polno korekcijo refrakcijskih napak so na voljo, ki zagotavljajo proizvodnjo ločene slike na mrežnici. Hkrati je otrok dodeljen dolgo skupno neposredno okluzijo najboljših oči. Pod temi pogoji izključuje vpliv konkurenčna oviranja vodstvo oči. Ponavljajoča ostrina vida so potekala mesečno. Trajanje okluzije narekuje dinamiko sprememba vidne ostrine amblyopic oko. Če v roku 2 mesecev vid se ne izboljšuje, dodatno nadaljevanje neposrednega okluziji neprimerno. 
 Možni zapleti in napake: 
 Napake zdravljenje slabovidnosti lahko povezan s tehnologijo neskladnosti. Zapleti pri uporabi te metode ni registriran. V nekaterih primerih je zavarovanje pozitiven učinek: izboljšana vedenjske reakcije, izboljšuje koncentracijo. Treba je opozoriti, da oftalmoterapii pri vseh bolnikih, ki so prejemali sej kvanta izrazito izboljšalo splošno zdravje v obliki povečane aktivnosti motorja in razpoloženje. 
 Optimalni parametri kvantne oftalmoterapii, povečana intenzivnost zdravljenja z nizko energijsko prižgejo dostopna, učinkovita metoda osnova za izvedbo obravnave vseh kategorij bolnikov, vključno predšolski otroci in malčki.